✓KWALITEIT ✓SERVICE ✓PERSOONLIJK ✓VERTROUWEN

KIP:

Een compleet assortiment aan kipproducten, uiteraard volgens de kwaliteitsnormen die u van ons gewend bent.

TOPKIP

Topkip is een echt familiebedrijf met A-kwaliteit producten. Topkip werkt met moderne productiefaciliteiten en staan voortdurend onder strenge controle om de hoogste kwaliteit te behouden. Lees ook meer op topkip.nl.

Met deze samenwerking zijn wij in staat snel en flexibel goede kwaliteit kip te leveren. Geef eventuele specifieke wensen gerust door, zodat wij dit samen kunnen bespreken.

De kipproducten zijn telefonisch of per e-mail te bestellen. Graag voor 13.00 uur om de levertijd te garanderen.

FOKKERIJ

In de fokkerij worden de eigenschappen van alle kippen vastgelegd. Er zijn wereldwijd maar een paar organisaties die pluimveerassen fokken. Deze organisaties zorgen voor nieuw fokmateriaal: grootouderkippen.

Er zijn twee internationale fokkerijen ‘Aviagen en Cobb Vantress’, deze bedrijven kijken naar de eigenschappen groei en voerefficiëntie en minstens zo belangrijk diergezondheid en welzijn (zoals sterke poten). Het is erg belangrijk dat kippen niet besmet raken met bacteriën die gevaarlijk zijn voor de mens. Hier word dan ook zeer hygiënisch gewerkt en de kippen worden regelmatig gecontroleerd, ze hebben dan ook een eigen dierenarts in dient.

FOK EN VERMEERDERING

18 tot 22 weken oud zijn de kippen en hennen als je op gespecialiseerde opfokbedrijven verblijven. In deze periode legen de hennen eieren. Tijdens dit verblijf worden de kippen meerdere keren gevaccineerd tegen pluimveeziekten.

Na de opfokperiode komen de hennen en kippen in één stal, zodat ze kunnen paren. De eieren die de hen vanaf dit moment legt zijn bevrucht en heten broedeieren. In de meeste stallen kunnen de dieren vrij rond lopen.

VLEESKUIKENBEDRIJF

Standaard leveren we regulier. Scharrel en biologisch zijn op bestelling te verkrijgen.

REGULIER

 Na 35 tot 45 dagen geslacht
 Groeien 65 gram per dag
 20 tot 24 kippen per m2
 Niet naar buiten, wel vrij in de stal
 Water en voedsel de hele dag
 Aandacht voor voetzooltjes, word goed op gecontroleerd

SCHARREL

Binnen de scharrelkippen maken we onderscheidt tussen binnengehouden scharrel, scharrel met uitloop, boerenscharrel en boerenscharrel met vrije uitloop.
Belangrijkste eisen voor de scharrel met uitloop
 Uitloop naar buiten van 1 m2 per kip
 Stallen hebben daglicht
 Minimaal 8 uur aaneengesloten moet de stal donker zijn
 Mogen na 56 dagen geslacht worden

SLACHTERIJ / UITSNIJDERIJ

De kippen worden in containers aangeleverd in de aankomsthal, hier is het goed geventileerd en staat een blauw licht aan (dit kalmeert de kippen). Ze blijven hier staan tot de kippen gekalmeerd zijn van de reis, dit voor de welzijn en het kwaliteit van het vlees.

Daarna worden ze geslacht, en verwerkt.

KIP IN HET SCHAP

Klanten bestellen de producten en zodoende heeft iedereen kip op zijn bord