OVER ONS:

✓KWALITEIT ✓SERVICE ✓PERSOONLIJK ✓VERTROUWEN

Konijn is een van de weinige kleinschalige groothandels in varkensvlees, kip en vegetarische producten. Wij zijn een begrip in de regio en een moderne en innovatieve partner voor uw slagerij!

Wij werken met service en respect voor beide partijen, zowel op het persoonlijke, als op het zakelijke vlak: partners met een gelijk doel. Wij zijn van mening dat vertrouwen de basis is van een goed partnerschap. Buiten dat is kwaliteit is één van de belangrijkste pijlers binnen ons bedrijf.

Onze groothandel is gevestigd in Alkmaar. Omdat wij het transport in eigen beheer hebben zijn wij in staat om elke dag weer een goed product – geproduceerd volgens de laatste normen – op een flexible en adequate manier bij u af te leveren. Wij werken met een transparante keten, weten waar onze producten vandaan komen en stellen hoge eisen aan elke stap binnen de productie. In eigen huis maken wij uw bestellingen klaar, dat wordt gedaan door gemotiveerd en gekwalificeerd personeel.

HISTORIE:

In 1950 startte Ger Konijn, een boerenzoon uit de Beemster, zijn eigen slagerij aan de overtoom in Amsterdam West. De slagerij in de volkrijke buurt werd voor het jonge gezin een enorm succes. De kwaliteit van zijn producten interesseerde ook anderen en zo ontstond de vleesgroothandel in 1965.

In 1981 besloot Peter Konijn samen met zijn vrouw Lianna het bedrijf voort te zetten en zo onstond ‘Peter Konijn B.V’. Ze werkten op dat moment vanuit het pand van de toenmalige vlees en vleeswaren coöperatie ‘Telstar’ in IJmuiden. Het bedrijf groeide explosief en al snel kwamen er vier tot vijf werknemers en twee vrachtwagens bij, om aan alle vraag te kunnen voldoen.

Doordat het bedrijf zo snel groeide, bleken de koelcellen en werkruimte al snel te klein. Daar ontstond het specialisme in varkensvlees; voor andere slachtdieren was simpelweg geen ruimte! De gemeente Velsen, waaronder IJmuiden valt, was op dat moment bezig met de ontwikkeling van een bedrijventerrein aan de boorden van de polder ‘Velserbroek’. Daar is, op tweeduizend vierkante meter, een bedrijf neergezet, welke zich nu, na dertig jaar nog steeds aan alle eisen van de huidige regelgeving kan meten met de hoogste standaarden.

Jaren later, in 2006 heeft Peter Konijn het bedrijf overgedragen aan zijn opvolger Michael Fakkeldy. Sinds 2013 is Maaikel Bontekoning actief in het bedrijf, geen verrassing dus dat hij in 2016 zichzelf heeft ingekocht bij groothandel Peter Konijn.

Ook de jaren 2017 en 2018 zijn erg succesvol geweest voor de groothandel. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld als een betrouwbare partner, die werk geeft aan tien tot vijftien, afhankelijk van seizoenen, vakbekwame en enthousiaste werknemers.

In 2020 hebben wij het assortiment uitgebreid met kip en vegetarische producten.